Fotografia de arhitectura_Cum sa faci poze de arhitectura

Pentru ca sunt un impatimit a lui Calatrava si am vizitat Valencia de f multe ori, Barcelona iar acum traiesc in Madrid, a fost imposibil sa nu ma indragostesc de stilul lui si la fel de imposibil sa nu vorbesc despre tipul de fotografie care se imbina cu ceea ce face acest Arhitect.

În primul rând, fotografia de arhitectură mi se pare un stil foarte accesibil pentru fiecare dintre noi. Cu toate acestea, este şi un stil dificil de abordat, din cauza situaţiei destul de rigide din realitatea propriu-zisă. Atunci când dorim să fotografiem o clădire, de exemplu, suntem limitaţi de prezenţa unor elemente nedorite în cadru pe care nu le putem schimba: stâlpi, fire de tensiune, panouri publicitare, maşini parcate în faţă etc. De aceea drumul de la o simplă poză la fotografie este anevoios, însă în nici un caz imposibil.

Cum sa faci bani din fotografie ?
GRATUIT pentru tine un E-book de 20 pagini pe care il poti descarca de aici.
template2 bonus copy1 208x300 Fotografia de arhitectura Cum sa faci poze de arhitectura
ribbon blue Fotografia de arhitectura Cum sa faci poze de arhitectura
lock Fotografia de arhitectura Cum sa faci poze de arhitectura
We hate spam just as much as you

În continuare vă pun la dispoziţie un sistem orientativ prin care puteţi avea mai multe şanse de a realiza ceva interesant când vine vorba de arhitectură:

1. Identificaţi elementele nedorite din cadru. Analizaţi ce anume trebuie luat ca atare şi ce anume puteţi schimba dacă mai aşteptaţi.

2. Analizaţi arhitectura obiectivului din mai multe puncte de vedere. Schimbaţi-vă locul din care priviţi şi poate veţi observa ceva interesant precum un joc de umbre, o asociere de forme, o geometrie specială. Puteţi chiar să vă îndepărtaţi de locaţia respectivă şi să utilizaţi zoom-ul, dacă găsiţi geometrii care atrag atenţia.

3. Treceţi în mai multe momente ale zilei pe lângă respectivul obiectiv. Observaţi care sunt condiţiile de iluminare care oferă obiectivului mai multă expresivitate. Umbrele pot adăuga un plus de atmosferă unei locaţii.

4. Studiaţi arhitectura în mai multe anotimpuri. Puteţi avea elemente a căror prezenţă sau absenţă să fie binevenită. Un obiectiv umbrit de coroanele unor copaci, de exemplu, poate fi surprins foarte bine în timpul iernii sau primăverii, când frunzele nu mai sunt un obstacol.

5. Acordaţi atenţie fundalului fotografiei. Cerul, de exemplu, trebuie să ofere o bună punere în valoare a arhitecturii, prin nuanţa de albastru, de gri sau de roşu, prin forma şi dimensiunea norilor.

6. Puteţi apela de asemenea la o plasare a obiectivului în context, şi de aceea este necesar să lărgiţi puţin cadrul pentru a surprinde şi câteva elemente din jur.

7. O dispunere organizată a elementelor în cadru demonstrează atenţie şi o logică care explică de ce fotograful a declanşat tocmai atunci. Unele imagini sunt mai reuşite dacă se ţine cont de simetrie.

8. O fotografie a unui element arhitectural poate fi mai reuşită dacă sunt prezenţi şi oameni care să îmbogăţească imaginea din punct de vedere estetic.

Aceste informaţii pot fi completate foarte bine cu un link la care găsiţi o galerie bogată de fotografii de arhitectură extrem de interesante: CLICK

Sursa 

 

 

 

Ti-a placut ? Ne poti ajuta cu un simpli click ?
Ti-a placut ? Ajuta-ne cu DOAR un click :)

banner-sus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

comments-bottom
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Hide me
Ti-au placut articolele ? Inscrie-te aici ca sa le primesti mereu
  Name: Email:
Show me